У листопаді 272 депутати пропустили половину голосувань у Раді

У листопаді 272 депутати пропустили половину голосувань у Раді

Інфографіка
Укрінформ
У листопаді 58 депутатів пропустили понад 90% голосувань у парламенті, 13 - не голосували жодного разу.

А цього місяця Верховна Рада працювала у сесійній залі 8 днів, провела 12 засідань, на яких відбулося 389 голосувань, повідомляє Громадський рух ЧЕСНО. 

"Згідно з інформацією з офіційного сайту Верховної Ради, 13 депутатів жодного разу не проголосували, 6 із них, за даними письмової реєстрації, із невідомих причин. 6 із цих депутатів перебувають під слідством, втекли з країни або написали заяву про складання повноважень", - йдеться у повідомленні.

Повний список депутатів, які були відсутніми під час голосувань, виглядає таким чином:

1. Роман Зварич ("Блок Петра Порошенка") пропустив за невідомих причин 12 засідань.

2. Віталій Чепинога ("Блок Петра Порошенка") - 7 з невідомих причин. Утім, його картка взагалі не голосувала.

3. Вадим Рабінович ("Опозиційний блок"), лідер партії “За життя”, пропустив 10 засідань з невідомих причин.

4. Євген Бакулін ("Позафракційні"), затримання та арешт якого 15 березня дозволила Верховна Рада. За словами генпрокурора, депутат давно не відвідував Україну.

5. Сергій Клюєв ("Позафракційні"), якого Інтерпол оголошував у міжнародний розшук.

6. В'ячеслав Константіновський ("Позафракційні"), який у липні 2017 написав заяву про складання депутатського мандату, але Рада її не задовольнила.

7. Вадим Кривохатько ("Позафракційні"), пропустив усі 12 засідань з невідомих причин.

8. Євгеній Мураєв ("Позафракційні"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 2,48% голосувань і був зайнятий переважно просуванням партійного проекту “За життя”. У вересні 2018 року він оголосив, що залишає партію.

9. Олександр Онищенко ("Позафракційні"), нардеп-утікач, який переховується в Лондоні від кримінального переслідування щодо розкрадання майна “Укргазвидобування”.

10. Надія Савченко ("Позафракційні"), арешт якої за підозрою Генпрокуратури дозволила Верховна Рада і яка перебуває в слідчому ізоляторі.

11. Дмитро Ярош ("Позафракційні"), який за всю каденцію Верховної Ради взяв участь лише у 1,95% голосувань.

12. Андрій Журжій ("Самопоміч"), який написав у липні 2018 року заяву про складання повноважень. 4 жовтня депутати провалили голосування.

13. Лев Підлісецький ("Самопоміч"), який надіслав місяць тому Громадському руху ЧЕСНО медичну довідку, що за станом здоров’я він не може відвідувати Верховну Раду.

Зазначається, що народні депутати не завжди беруть участь у голосуванні попри присутність: у листопаді присутність становила 77,8%, а голосування - 40,3%. Зокрема, тому у список не потрапив депутат Аркадій Корнацький, “БПП”, який також голосував “0” разів, але його картка була вставлена в слот і не голосувала під час 14 голосувань.

Понад 50% голосувань пропустили - 272 депутати, понад 90% голосувань - 58.

У найбільшій кількості голосувань не брали участь народні обранці від фракцій “Радикальна партія Ляшка” (84%) і фракція “Батьківщина”(84%), у найменшій - депутати від “Народного фронту” (47%).

Читайте також: У КВУ назвали партії, які найбільше витрачають на рекламу

Як відомо, народних депутатів від “Батьківщини” не було під час голосування за бюджет 2019 року.

Натомість народних депутатів від “Радикальної партії Ляшка” на цьому тижні Громадських рух ЧЕСНО виявив на голосуваннях попри їх фізичну відсутність у сесійній залі.

ЧЕСНО зауважує, що навіть стовідсоткового прогульника відкликати неможливо. Єдине, чим можна їх покарати, - позбавити частини зарплатні.

Громадський рух ЧЕСНО ініціював кампанію зі щомісячного оприлюднення списку депутатів-прогульників з метою привернути увагу до однієї з найбільших проблем роботи Верховної Ради - низької відвідуваності засідань народними депутатами та їх неучасті в голосуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-