Позитивних сигналів для звільнення заручників немає - Геращенко

Позитивних сигналів для звільнення заручників немає - Геращенко

Укрінформ
Україна готова помилувати причетних до злочинів проти територіальної цілісності Української держави, в обмін на українських заручників в ОРДЛО, але позитивних сигналів з Мінська на ці пропозиції поки немає.

Про це за результатами засідання ТКГ написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко у Facebook.

"Щодо заручників, то українська сторона готова помилувати злочинців, причетних до злочинів проти територіальної цілісності, заради звільнення заручників з окупованого Донбасу. І передати росіянам їх криміналітет, в обмін на політв’язнів Кремля. Поки що позитивних сигналів на ці пропозиції немає, на жаль", - зазначила Геращенко.

Також вона повідомила, що ОРДЛО не готові до переміщення ув’язнених, не пов’язаних з конфліктом. За її словами, українська сторона пропонувала здійснити таке переміщення 27 листопада.

Читайте також: Україна ініціювала у Мінську розведення сил під Станицею з 26 листопада

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко призначив Євгена Марчука представником України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-