Курс на ЄС і НАТО: Рада почала розглядати законопроект про зміни до Конституції

Курс на ЄС і НАТО: Рада почала розглядати законопроект про зміни до Конституції

Укрінформ
Верховна Рада почала розглядати проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО)".

За рішення перейти до розгляду цього законопроекту проголосували 266 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Конституційний суд прийняв рішення, і ми маємо змогу сьогодні розглянути проект закону "Про внесення до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на здобуття повноправного членства України в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору)". За дорученням на обідній перерві комітет правової політики прийняв рішення підтримати цей законопроект", - сказав Голова ВР Андрій Парубій

Метою законопроекту є законодавче закріплення в Конституції України цивілізаційного вибору, європейської ідентичності Українського народу та незворотності стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.  

Пропонована законодавча ініціатива має на меті внесення необхідних змін до Конституції України для реалізації  цілеспрямованого прагматичного курсу України на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору як стратегічних зовнішньополітичних пріоритетів держави.

Читайте також: Парубій відкрив вечірню Раду — депутати розглянуть "бюджетні" питання

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

20 вересня Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроект про зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС та направила його до Конституційного суду для отримання висновку.

22 листопада Конституційний суд визнав конституційним законопроект № 9037.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-