У МВС хочуть законодавчо “розшифрувати” гібридні загрози

У МВС хочуть законодавчо “розшифрувати” гібридні загрози

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ хочуть напрацювати пропозиції щодо внесення до законодавства визначення терміну “гібридні загрози”.

Про це на засіданні робочої групи з питань протидії гібридним загрозам у сферах громадської безпеки та цивільного захисту заявила заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, інформує прес-служба МВС.

«Наразі в законодавстві немає визначення терміну «гібридні загрози». Наша група має напрацювати пропозиції щодо внесення відповідних змін», - зазначила Ковальчук.

Вона наголосила, що Україна стикається з багатьма різновидами гібридних загроз, які не мають жодної правової дефініції. «Україна стикається з багатьма різновидами гібридних загроз, які не мають жодної правової дефініції й центральні органи системи Міністерства внутрішніх справ України щоденно протидіють їм. Тому саме функціонування такої робочої групи націлене на консолідацію зусиль силами безпеки задля протидії агресії РФ», - підкреслила Ковальчук.

Читайте також: У Дніпрі створили перший регіональний центр кібербезпеки СБУ

Вона зазначила, що в таких умовах дієва робота МВС є стримуючим чинником у протидії проявам гібридної війни проти України.

У робочу групу увійшли представники кожного центрального органу системи МВС, Державного науково-дослідного інституту та Національної гвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-