Парубій доручив готувати зміни до Конституції до першого читання

Парубій доручив готувати зміни до Конституції до першого читання

Укрінформ
Комітет з питань правової політики та правосуддя має ухвалити рішення щодо розгляду у першому читанні проекту закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України" щодо курсу держави на ЄС і НАТО.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, закриваючи ранкове пленарне засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я даю доручення комітету з правової політики, щоб в обідній перерві він зміг розглянути (законопроект із висновком КС - ред.). Я думаю, буде дуже символічно, якщо до п'ятої річниці початку Революції Гідності ми зможемо проголосувати за перше читання зміни до Конституції. Я прошу вас провести комітет із 14:00 до 16:00. Я прошу всіх членів комітету правової політики зібратися на комітет, щоб ви могли прийняти рішення по змінах до Конституції. І ми будемо мати змогу поставити їх сьогодні на голосування. Це буде важливий крок до п'ятої річниці Майдану", - сказав Парубій.

Читайте також: Конституційний суд схвалив курс України на ЄС і НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

20 вересня Верховна Рада включила до порядку денного сесії президентський законопроект про зміни до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС та направила його до Конституційного суду для отримання висновку.

22 листопада представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що Конституційний суд визнав конституційним законопроект № 9037.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-