Курс до ЄС і НАТО: Порошенко квапить Раду з проектом змін до Конституції

Курс до ЄС і НАТО: Порошенко квапить Раду з проектом змін до Конституції

Укрінформ
Петро Порошенко закликав Верховну Раду невідкладно розглянути законопроект про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Конституційний суд відкрив зелене світло на внесення змін до української Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Упевнений, рух України в ЄС і НАТО – незворотній. Прошу парламент розглянути це питання невідкладно”, - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, Президент Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Рада сьогодні може розглянути зміни до Конституції

Верховна Рада 21 вересня включила до порядку денного сесії парламенту та направила до Конституційного суду президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС.

22 листопада Конституційний суд надав позитивний висновок щодо цього законопроекту про закріплення в Конституції прагнення України набути членства в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-