Курс на ЄС і НАТО: Рада сьогодні може розглянути зміни до Конституції

Курс на ЄС і НАТО: Рада сьогодні може розглянути зміни до Конституції

Укрінформ
Верховна Рада сьогодні може розглянути у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції в частині закріплення стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Євросоюзі та НАТО.

Про це заявила представник Президента у парламенті Ірина Луценко в ефірі телеканалу "Прямий".

"Думаю, що сьогодні в залі в післяобідньому режимі ми обов'язково розглянемо поправки до Конституції, уже підтримані Конституційним Судом України", - сказала вона.

За її словами, найближчим часом профільний комітет ВР збере засідання й розгляне відповідний законопроект, після чого документ має бути винесено на розгляд у сесійну залу.

"До кінця цього року, до кінця цієї сесії ми маємо затвердити в першому читанні ці зміни до Конституції, адже для того, щоб вони набрали чинності і стали нормами Конституції, потрібне голосування в 300 голосів уже на наступній сесії", - пояснила Луценко.

У цьому контексті парламентарій висловила переконання, що 300 голосів на підтримку голосування в другому читанні змін до Конституції у ВР “назбирається”, зазначивши, що більшість фракцій виступають на підтримку курсу України в ЄС і НАТО.

Читайте також: КС підтримав законопроект щодо курсу України на ЄС і НАТО

Як повідомлялося, Конституційний Суд у четвер надав позитивний висновок президентському законопроекту №9037 "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)".

Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Верховна Рада 21 вересня включила до порядку денного сесії парламенту та направила до Конституційного Суду президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо закріплення курсу України на вступ до НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-