Аваков пояснив генсеку Інтерполу позицію України щодо обрання росіянина главою ICPO

Аваков пояснив генсеку Інтерполу позицію України щодо обрання росіянина главою ICPO

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі із генсекретарем ICPO (Інтерпол) Юргеном Стоком висловив чітку позицію щодо неприпустимості обрання представника РФ на посаду президента Інтерполу.

Про це Аваков написав у Twitter

"Провів двосторонню зустріч з генсекретарем ICPO Юргеном Стоком, обговорили успішне партнерство України в Інтерполі і висловили чітку позицію про неприпустимість обрання представника РФ на пост президента. Ще раз акцентував аргументи України про неприйнятність такого рішення", - написав Аваков.

Читайте також: Чубаров назвав кінцеву мету плану Кремля щодо "захоплення Інтерполу"

Як повідомляв Укрінформ, фаворитом на виборах нового очільника Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006-го по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році генерал-майор став віце-президентом Інтерполу.

Депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо відомство очолить Прокопчук.

Двопартійна група сенаторів, які входять у Гельсінську комісію США, звернулася до адміністрації США і членів Генасамблеї Інтерполу із закликом не допустити обрання російського генерала Олександра Прокопчука директором Інтерполу.

Вибори нового очільника Інтерполу пройдуть 21 листопада. Переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол повинні після того, як наприкінці вересня пропав глава цієї поліцейської організації Мен Хунвей і згодом з'явився в Китаї, де щодо нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

Українська делегація на чолі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим бере участь у консультаціях щодо обрання нового керівника Інтерполу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-