Сійярто обіцяє, що Будапешт не блокуватиме приїзд Клімкіна на зустріч міністрів НАТО

Сійярто обіцяє, що Будапешт не блокуватиме приїзд Клімкіна на зустріч міністрів НАТО

Укрінформ
Угорщина не зніматиме "вето" з проведення засідань Комісії Україна-НАТО, але не перешкоджатиме запрошенню міністрів закордонних справ України і Грузії на зустріч глав МЗС країн НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 19 листопада в Брюсселі, повідомляє Радіо Свобода.

"Я можу погодитися з форматом зустрічі з представником України на засіданні міністрів закордонних справ НАТО, що буде схожий до того, який ми мали під час останнього саміту НАТО. Тоді були запрошені президенти Грузії й України. Ми не були проти. І якщо на зустріч міністрів НАТО у грудні будуть запрошені голови МЗС Грузії та України, ми теж на це підемо", – сказав Сійярто.

При цьому, за словами угорського міністра, Будапешт і далі блокуватиме євроатлантичну інтеграцію України з огляду на те, що, на його думку, в проблемі мов меншин не було жодного прогресу.

Читайте також: Україна говоритиме з Угорщиною "жорстко" і "послідовно" - МЗС

Сійярто також наголосив, що він не згоден із вимогами ЄС і НАТО вважати мовну суперечку між Україною й Угорщиною двосторонньою справою.

Відносини між Угорщиною і Україною останнім часом різко загострилися через низку подій, зокрема, ухвалення українського закону про освіту, що визначає мовою освіти державну українську. Угорщина заявила, що це порушує права угорської меншини. Україна відкинула звинувачення, проте Будапешт на знак невдоволення блокує зближення України з НАТО, де всі рішення ухвалюються тільки консенсусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-