Петренко презентував законопроект

Петренко презентував законопроект "Рейдерство Стоп"

Фото
Укрінформ
Міністерство юстиції, народні депутати, представники провідних бізнес-асоціацій, експерти спільно презентували напрацьовані зміни до законів під умовною назвою "Рейдерство Стоп".

Як зазначив міністр юстиції Павло Петренко під час презентації законопроекту в Кабінеті міністрів, відповідні зміни напрацьовані на виконання доручення Президента України Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Презентовані закони покликані вирішити найбільш нагальні проблеми щодо незаконного захоплення чужого майна і боротьби з рейдерством. І ми дуже розраховуємо, що ці ініціативи знайдуть підтримку в українському парламенті і стануть частиною українського законодавства уже буквально з початку наступного року», - зазначив Петренко. 

За його словами, презентованим законопроектом пропонується позбавлення комунальних підприємств права вчиняти реєстраційні дії, підвищення кваліфікації державних реєстраторів, захист права власності на частку у статутному капіталі юридичної особи, зниження вартості нотаріальних дій.

«Законопроект стосується українських громадян та українського бізнесу і комфортності перебування в Україні кожної гривні та кожного інвестованого долара, які сюди вкладають українські інвестори. Тому дуже розраховуємо, що парламент підтримає цю ініціативу, і президент України так само, як озвучив на зустрічі з бізнесом, надасть статус цьому законопроекту невідкладного», - зазначив міністр юстиції.

Водночас, народний депутат України, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко зазначила, що як тільки законопроект буде зареєстрований, Президент відразу визначить його як невідкладний.

«Ми домовилися з Президентом, що як тільки він зареєструється (законопроект - ред.), а я думаю, що це буде зроблено завтра, він зразу надасть йому статус невідкладного і затягувати не будемо», - зауважила Луценко.

Читайте також: Президент закликає уряд посилити протидію рейдерству

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 31 жовтня на зустрічі з представниками бізнесу закликав Кабінет міністрів та Міністерство юстиції вжити заходів щодо запобігання випадків рейдерства.

Як відомо, у 2016 році було ухвалено закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності», а згодом - низку законопроектів на захист прав аграріїв та підприємців у рамках проекту «МаскиШоуСтоп».  Зміни до законів під умовною назвою «Рейдерство Стоп»  - третій пакет антирейдерських законів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-