Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію в Україні

Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію в Україні

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС обговорять ситуацію в Україні та шляхи можливого реагування на факт проведення так званих виборів на окупованих територіях Донбасу.

Про це заявила міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом перед початком засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, яке відбувається у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб ця ситуація не стала чимось на кшталт замороженого конфлікту, про який з часом усі забудуть. Ми будемо сильно реагувати на так звані вибори на Донбасі - і це ще одна тема для обговорення сьогодні», - зауважила шведський дипломат.

Вальстрьом наголосила, що питання про запровадження нових санкцій проти Росії не внесено до порядку денного сьогоднішньої зустрічі.

«На цей час розгляд питання щодо нових санкцій проти Росії не є у порядку денному. Як ви знаєте, це питання потребує єдності. Для нас найважливіше забезпечити, щоб Україна досягала успіху, краще координувати всі наші зусилля у цьому напрямку», - додала вона.

Читайте також: Українські депутати передали ПА НАТО доповіді про приватні військові компанії Росії

Глава МЗС Швеції окремо підкреслила, що міністри розглянуть шляхи взаємодії з Україною, метою якої має бути надання допомоги людям, які опинилися в зоні конфлікту та перебувають у дуже тяжких гуманітарних умовах. «Важливо пам’ятати про страждання багатьох цивільних. Ми маємо обговорити, як нам взаємодіяти з Україною, що ми можемо зробити, щоб допомогти цьому цивільному населенню», - сказала Вальстрьом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-