Продан заявив, що повідомить САП дату, час і рейс, яким повернеться в Україну

Продан заявив, що повідомить САП дату, час і рейс, яким повернеться в Україну

Укрінформ
Колишній в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан пообіцяв, що відправить САП ГПУ офіційний документ стосовно перебування у медичному закладі за кордоном, а після одужання - повернеться в Україну.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Дізнався, що мені нібито повідомлено про підозру. В САП пояснюють, що двічі надсилали повістки та не отримали відомостей щодо мого місцезнаходження. Акцентую увагу прокурорів САП, що запланував виїзд на лікування заздалегідь, про що вже повідомляв", - зазначив Продан.

Він наголосив, що звернувся до адміністрації клініки з проханням підготувати офіційний документ стосовно перебування у медичному закладі, і найближчим часом до САП ГПУ надійде лист, підписаний уповноваженою особою закладу. Оригінал зазначеного листа екс-посадовець пообіцяв відправити поштою.

"Без жодного сумніву одразу після завершення лікування та реабілітації я повернусь в Україну. Про дату, час і номер рейсу (якщо буду повертатися літаком) проінформую представників САП", - заявив Продан.

Коментувати звинувачення він відмовився, оскільки "не бачив жодного офіційного документу з цього приводу". 

Як повідомлялося, прокурори САП заочно повідомили про підозру колишньому в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославу Продану.

У відомстві повідомили, що колишній посадовець підозрюється у набутті за час роботи на посадах в. о. заступника та голови ДФС з липня 2016 року по червень 2018 року у власність грошових коштів у сумі понад 89 млн. грн., за які для його особистого користування придбано низку об’єктів нерухомого майна і транспортних засобів.

Читайте також: САП заочно повідомила про підозру екс-главі ДФС Продану

Також слідством перевіряється причетність особи до придбання інших об’єктів нерухомості в місті Києві та люксових автомобілів.

Колишньому посадовцю інкримінують порушення ч.3 ст.368-2 КК України (набуття службовою особою, уповноваженою на виконання функцій держави, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами, а також передача нею таких активів будь-якій іншій особі, вчиненими службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-