Росія демонструє зневагу до ТКГ, як і до всіх Мінських домовленостей - Прокопчук

Росія демонструє зневагу до ТКГ, як і до всіх Мінських домовленостей - Прокопчук

Укрінформ
РФ в черговий раз продемонструвала свою зневагу до Тристоронньої контактної групи, як і до всіх Мінських домовленостей, відмовившись від позачергового скликання ТКГ у зв'язку з так званими "виборами" на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

На цьому наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"У світлі вчинених РФ грубих порушень (проведення виборів на ОРДЛО – ред.), Україна ініціювала позачергове засідання Тристоронньої контактної групи. Ця пропозиція була підтримана ОБСЄ, однак Росія її відхилила, тим самим знову продемонструвавши свою зневагу до Мінських домовленостей та ролі ТКГ, яка визначена цими домовленостями", - заявив Прокопчук. 

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні наголосив на політичній важливості спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ, яке відбулося у понеділок через фейкові "вибори" на ОРДЛО. "Ми стали свідками чіткого та рішучого засудження країнами-членами незаконних та фейкових "виборів", проведених Росією та її маріонетками на окупованій Росією частині Донбасу, як і невизнання їх результатів", - заявив він.

Читайте також: Росія відмовилася від скликання позачергового засідання ТКГ

Як повідомляв Укрінформ, 11 листопада Росія організувала та провела на підконтрольних їй територіях Донецької й Луганської областей України псевдовибори до місцевих органів окупаційної влади.

США, ЄС та інші країни світу засудили проведення цих "виборів" і назвали їх нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-