Княжицький розповів, як треба змінювати фінансування культурної галузі

Княжицький розповів, як треба змінювати фінансування культурної галузі

Укрінформ
В Україні система фінансування культурних закладів негнучка і її буде важко змінити, оскільки більшість політиків не хочуть втрачати контроль над цією галуззю.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький під час театрально-музейного форуму «Театр&музей: взаємо-дія», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша система фінансування є негнучкою. Якщо заклад належить до тієї чи іншої гілок влади, то він не зможе отримати кошти з іншого джерела. І це неправильно. Тому що це публічні або державні гроші, які повинні фінансувати ідею. Якщо її захоче підтримати міністр культури або міська чи районна рада, міський голова, то вони повинні мати такі можливості», - пояснив народний депутат.

Читайте також: Княжицький пояснив процедуру передачі Андріївської церкви Вселенському патріархату

Таку систему фінансування, на його думку, буде складно змінити, бо більшість політиків хочуть у такий спосіб контролювати те, що відбувається в культурній галузі.

У Києві 15 та 16 листопада 2018 року проходить театрально-музейний форум «Театр&музей: взаємо-дія». Захід проводить Національна спілка театральних діячів України та музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької за підтримки Українського культурного фонду. У форумі беруть участь понад 80 представників театрів та музеїв України, діячі культури країн Європейського Союзу, політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-