У КВУ назвали партії, які найбільше витрачають на рекламу

У КВУ назвали партії, які найбільше витрачають на рекламу

Укрінформ
Шість парламентських партій у третьому кварталі збільшили більш ніж вдвічі до 201 млн гривень витрати порівняно з першим кварталом, найбільше витрачає бюджетних коштів на рекламу «Батьківщина».

Про це повідомляє ВГО «Комітет виборців України.

«Із наближенням виборів Президента парламентські партії стали витрачати більше коштів. Якщо в І кварталі всі шість партій сукупно витратили 85 млн грн., то в ІІ кв. - 150 млн, а в ІІІ кв. - 201 млн. Найбільше зросли витрати «Батьківщини», - зазначає КВУ.

Водночас організація зазначає, що у ІІІ кварталі БПП «Солідарність» та «Опозиційний блок» передали більшість коштів місцевим осередкам, «Батьківщина» та Радикальна партія Олега Ляшка - оплатили рекламу, «Самопоміч» - витратила гроші на оплату послуг та матеріальні витрати, «Народний Фронт» - витратив все на зарплату, оренду та податки.

«Найбільше в ІІІ кварталі витратила партія ВО «Батьківщина» - 80 млн. Із них 73 млн пішло на рекламну діяльність», - наголошується в повідомленні

На другому місці, за оцінками КВУ, «Самопоміч». Партія витратила 38 млн, із яких 13 млн - на оплату послуг та матеріальні витрати та 10 млн - на пропагандистську діяльність (із них 2 млн - реклама на телебаченні).

БПП витратив 33 млн, із яких 20 млн - на місцеві осередки. «Попри візуальну активність, у звіті не відображено коштів на розміщення зовнішньої реклами», - зазначає ВГО.

За її даними, «Народний Фронт» витратив 22 млн. При цьому всі гроші пішли на зарплату - 8 млн, оренду - 7 млн та податки - 5 млн.

Читайте також: Рабінович заявив, що не балотуватиметься в президенти

РПЛ було витрачено 12 млн, із яких більшість коштів, 4,8 млн, склали витрати на пропагандистську діяльність, йдеться в повідомленні.

Найменше витратив «Опозиційний блок» - 12 млн, із яких 9 млн партія перерахувала місцевим осередкам. Як і БПП, партія офіційно не витрачала гроші на рекламу, хоч її лідери активно розміщували зовнішню рекламу в Південних та Східних областях.

99% витрат БПП, Опоблоку, РПЛ та НФ було здійснено за гроші, отримані з держбюджету. Це ж стосується 92% витрат «Самопомочі» і лише 6% витрат «Батьківщини».

Дані на основі звітів партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за ІІІ квартал 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-