Новий пакет санкцій проти РФ може зачепити «декого в Україні та Європі» — Турчинов

Новий пакет санкцій проти РФ може зачепити «декого в Україні та Європі» — Турчинов

Укрінформ
РНБО готує новий пакет санкцій проти Росії, але він може зачепити декого в Україні та навіть представників ряду європейських організацій.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов сказав журналістам у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зараз готується новий пакет санкцій Ради національної безпеки та оборони, готує пропозиції Кабінет міністрів, Служба безпеки, Верховна Рада внесла свої пропозиції. Я переконаний, що це буде потужний пакет різнопланових санкцій, у тому числі й проти тих, хто був керівником, натхненником та організатором проведення фейкових виборів на окупованих територіях, і проти широкого спектру українських підприємств, які співпрацюють з оборонним комплексом або посилюють безпеку та оборону Російської Федерації. Я не виключаю, що у цьому списку будуть і представники окремих європейський організацій, які з провокаційних міркувань робили вигляд, що вони спостерігають за тими антизаконним “виборами”, — сказав Турчинов.

Водночас, відповідаючи на запитання журналіста, він зазначив, що не має інформації, яку оприлюднили деякі ЗМІ, що Україна начебто постачає титан для армії країни-агресора. “Ні, мені це невідомо. Якщо у вас є така інформація, прошу надати її мені, ми перевіримо і будемо вживати заходів”, — сказав секретар РНБО.

Читайте також: Турчинов відреагував на російський санкційний список приказкою про їжака

Турчинов зазначив, що Україна захищається від РФ не тільки на полі битви, а й завдяки санкціям, обмеженню будь-якої підтримки російської промисловості, і не тільки оборонної. Тому наша держава блокуватиме будь-які намагання постачати титан або ще якусь сировину "сусіду", підкреслив керівник РНБО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-