Новий посол Угорщини почав роботу в Україні

Новий посол Угорщини почав роботу в Україні

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв копії вірчих грамот у нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто.

Про це Боднар повідомив у Twitter

"Сьогодні прийняв копії вірчих грамот у нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто. Домовилися працювати над позитивним порядком денним двосторонніх відносин", - написав Боднар.

Він повідомив, що угорський дипломат вивчає українську мову, і висловив переконання, що це, безсумнівно, допоможе йому у професійній діяльності.

Читайте також: Угорського політика помітили "спостерігачем" на Донбасі, посол вимагає реакції

Іштван Ійдярто народився 26 грудня 1963 року в українському місті Берегове на Закарпатті, ще за радянських часів переїхав до Будапешта. У 1988 році закінчив Будапештський університет, філологічний факультет. У 1991 році проходив стажування в Конгресі США у Вашингтоні . Володіє англійською, російською, румунською, французькою, угорською мовами.

Очолював угорські дипломатичні представництва в Румунії (2000-2004 рр.) та в Російській Федерації і за сумісництвом в Узбекистані (2010-2014 рр.). З 2014 року працював заступником державного секретаря Міністерства закордонних справ та торгівлі Угорщини, а потім державним секретарем МЗС Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-