Незалежність України має більше значення, ніж

Незалежність України має більше значення, ніж "ідеальна" влада — Маринович

Укрінформ
Незалежність України має значно більше значення, ніж ідеальна чи неідеальна влада.

Таку думку в інтерв'ю Укрінформу висловив правозахисник, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського католицького університету, учасник Ініціативної групи "Першого грудня" Мирослав Маринович.

Зокрема, у відповідь на запитання про те, яка найбільша загроза для України під час наступних виборів, Маринович сказав: "Зрозуміло, що Росія платитиме шалені гроші, щоб розбурхати наші емоції. І найбільша загроза, власне, в нас, в українцях, - якщо ми піддамося на ці провокації. А провокації означатимуть розхитування, так, як це робить Росія по всьому світу. При чому, вона робить це без якоїсь певної мети, - припустімо, забезпечити виграш того чи іншого кандидата. Ні. Мета одна – руйнувати все, що можна. Розхитуйте довіру, розхитуйте надію, у вухах людей має звучати думка: всі погані, всі вони не такі, всіх треба гнати геть... Ми вже знаємо цю риторику тотального неприйняття влади. А українці страшенно чутливі на це. Росія це добре знає, думаю, вже і в підручниках російських це записано: що "малоросів" найлегше підловити, спровокувати саме на те, щоб вони виступили проти свого керівництва...".

Він зазначив, що "поїздив по різних країнах і не зустрів жодної, де би були задоволені своїми керівниками. Завжди до влади є претензії. Я до того звик, це нормально, це ознака демократії – якщо є свобода критики. Отже, влада не ідеальна і у нас також. З іншого боку, є незалежність, і вона має значно більше значення, ніж ідеальна чи неідеальна влада".

Читайте також: Національні егоїзми європейських народів завжди закінчуються війною - Маринович

Як наголосив учасник групи "Першого грудня", "зберегти незалежність країни - це завдання є найважливішим на цьому етапі. І якщо через те, що прагнутиму ідеального керівника, я підважу незалежність, – то я робитиму неправильно. На цьому етапі для мене є найважливішим не знайти ідеального Президента, а втримати незалежність, не дати Росії знищити Україну. І в цьому Президент Порошенко довів свою ефективність - поки що державу збережено".

"Один мій приятель, американець, сказав колосальну фразу: "Ви, українці, хочете перестрибнути через велику річку одним стрибком. Так не вийде – кожна велика дорога має маленькі кроки й їх всі треба пройти". Люди, давайте спокійно виграємо оці вибори, забезпечимо подальше існування держави, а прийде спокій - будемо обирати кращого Президента. Все має бути зроблено по черзі. І ми, українці, маємо навчитися логіки державного народу. Не логіки малороса, яким маніпулюють як завгодно, а логіки державного народу", - підкреслив Маринович.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-