Геращенко про децентралізацію: Зміни до Конституції може ухвалити ще цей склад ВР

Геращенко про децентралізацію: Зміни до Конституції може ухвалити ще цей склад ВР

Укрінформ
Перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко наголошує, що парламент очікує на проект закону щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації та прогнозує, що вони можуть бути ухвалені ще діючим складом Ради.

Про це вона заявила, виступаючи на щорічному засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Повністю підтримую позицію Президента і голови нашого уряду щодо необхідності закріплення в Конституції України змін відповідних, які зафіксують децентралізацію як частину євроінтеграції. Ми очікуємо ці зміни і переконані, що нинішній склад українського парламенту, який ще рік має успішно працювати, зможе впоратися за дві сесії з цим важливим завданням", - зазначила вона.

Водночас віце-спікер сподівається, що до кінця нинішньої сесії парламент зможе ухвалити в цілому закон №8051 щодо засад адміністративно-територіального устрою.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко пропонує подумати над підготовкою нових змін до Конституції в частині децентралізації.

Читайте також: Порошенко сказав, яка доля спіткає громади, що “не знайшли бажання об’єднатись”

31 серпня 2015 року Верховна Рада України ухвалила в першому читанні за основу проект Закону України № 2217а "Про внесення змін до Конституції України" (щодо децентралізації влади).

Уряд наприкінці лютого 2018 року вніс до парламенту законопроект №8051 "Про засади адміністративно-територіального устрою України", яким пропонується визначити засади адміністративно-територіального устрою України, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць. Він очікує на розгляд у першому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-