В Швеції засудили

В Швеції засудили "вибори" на окупованому Донбасі

Укрінформ
Призначені на 11 листопада так звані "вибори" на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей порушують українське законодавство та міжнародне право, демонструючи відсутність бажання Росії поважати Мінські домовленості.

Про це заявила на своїй сторінці у "Twitter" міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

"Заплановані на 11 листопада "вибори" на сході України порушують українське законодавство та міжнародне право і чітко демонструють відсутність бажання Росії поважати мирний процес в рамках Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Канада засудила псевдовибори в ОРДЛО

Маргот Вальстрьом наголосила, що Швеція повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність України.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані "вибори".

Читайте також: Порошенко просить українців не ходити на фейкові "вибори" бойовиків

МЗС України закликало міжнародних партнерів посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль у зв'язку з намірами окупаційної адміністрації РФ провести на окупованій території "позачергові вибори" ватажків бойовиків. Президент України Петро Порошенко наголосив на тому, що місцеві вибори тут можуть відбутися лише після деокупації регіону.

9 листопада голова СБУ Василь Грицак заявив, що у так званих "виборах" у "ДНР" 11 листопада візьмуть участь більше 40 фейкових спостерігачів з 22 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-