Нові санкції проти Росії визнають, що вона контролює окупований Донбас - Волкер

Нові санкції проти Росії визнають, що вона контролює окупований Донбас - Волкер

Укрінформ
Нові фінансові санкції проти Росії, оголошені 8 листопада Міністерством фінансів США, вперше на офіційному рівні визнають, що Росія має повний контроль над ситуацією на окупованій частині Донбасу.

Про це заявив спеціальний представники Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, передає «Радіо Свобода».

За його словами, вперше санкції накладають на приватних осіб, які через свої інвестиції «сприяють інтеграції Криму» та стосуються тих, хто причетних до порушень прав людини в анексованому Криму.

Говорячи про нові санкції, які США накладають на Росію, Курт Волкер наголосив, що вони стосуються як Криму, так і Донбасу.

«Ці санкції стосуються 3 осіб та 9 організацій, які підтримують зусилля Росії в інтеграції Криму через приватні інвестиції та проекти, або залучені до серйозних порушень прав людини», — сказав Волкер.

Читайте також: “Кримські” санкції скасують, коли Росія поверне Україні півострів - США в ОБСЄ

Санкції, за словами Волкера, підкреслюють непохитне партнерство між США та Україною і ЄС й неприйняття окупації та анексії Криму й використання сили, щоб контролювати окуповані райони Донбасу.

Волкер також закликав владу Росії не проводити так звані «вибори» на окупованих територіях сходу, призначені на 11 листопада, бо вони порушують Мінські угоди.

Він зауважив, що санкції проти РФ будуть посилюватися, якщо не буде досягнуто поступу в поверненні Криму під контроль України та в імплементації Мінських угод.

«Якби ми побачили імплементацію Росією Мінських угод та встановлення миру, ми були б готові переглянути санкції та скасувати їх. Але зараз ми жодного прогресу не бачимо», - зазначив Волкер.

Читайте також: Санкції проти Росії підтверджують партнерство з Україною та ЄС - Держдеп

Нагадаємо: 8 листопада Міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії через анексію Криму та війну на Донбасі, запровадивши додаткові обмеження щодо трьох осіб та ще дев'яти компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-