Посольство України в Польщі застерігає від можливих провокацій у Варшаві

Посольство України в Польщі застерігає від можливих провокацій у Варшаві

Укрінформ
11 листопада у Варшаві радикали мають намір вчинити провокації під виглядом  українських націоналістів. 

Про це посольство України в Польщі повідомило у Facebook.

«За наявною оперативною інформацією, 11 листопада деякі польські радикальні середовища мають намір вчинити провокації, у тому числі під виглядом так званих українських націоналістів», - ідеться у повідомленні.

Посольство звертається до громадян України, жителів та гостей столиці Польщі, у цей день виявляти особливу пильність і обережність - насамперед під час перебування у центрі міста та поблизу Національного стадіону.

«Звертаємося також до друзів-поляків, щоб під час відзначення 100-річчя відновлення незалежності Республіки Польща не піддаватися на різного роду провокації, які можуть мати на меті свідоме розпалювання ненависті до українців. Не даймо себе спровокувати», - закликали українські дипломати.

Читайте також: Суди дозволили націоналістам провести марші у Варшаві та Вроцлаві

Як інформувалося, Марш незалежності щороку 11 листопада організовують у Варшаві крайні націоналістичні організації, зокрема Національно-радикальний табір, Загальнопольська молодь, Національний рух. Торік в ньому взяли участь близько 100 тис. учасників з усієї Польщі та представники націоналістичних рухів з-за кордону, зокрема Італії, Угорщини, Словаччини тощо.

У вівторок мер Вроцлава Рафал Дуткевич, а в середу мер Варшави Ганна Гронкевич-Вальц заборонили проведення маршів у своїх містах з міркувань безпеки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-