Гройсман про децентралізацію: зовні всі за реформу, а під килимом - ігри

Гройсман про децентралізацію: зовні всі за реформу, а під килимом - ігри

Укрінформ
Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що реформа децентралізації потребує активного продовження і захисту, тому що є спротив з боку деяких органів місцевої влади.

Про це він сказав під час наради з питань посилення реформи, повідомляє Урядовий портал.

«Я пам’ятаю, як в 2014 році говорили, що через реформу країна розвалиться. Як бачимо – ні! Вдала реформа децентралізації – це нові можливості і згуртованість країни. І зараз досягнутий результат треба захищати. Ми бачимо приклади супротиву реформі - з боку обладміністрацій, райадміністрацій. Вони штучно стримують процес. Є й рішення судів зупинити об’єднання громад... Тож настав час з новою силою продовжити процес децентралізації», - сказав Гройсман.

Глава уряду наголосив, що свого часу – в 2014 році - взяв на себе лідерство у впровадженні реформи. 

«І зараз треба дати новий поштовх реформи і захистити її. Зовні всі «за». Але під килимом починається гра. Децентралізацію не спинити. Я продовжу лідерство в цьому процесі і зроблю все, аби захистити бажання людей об’єднуватися», - зазначив Гройсман. 

Читайте також: Гройсман розповів, скільки повертає у бюджет боротьба з контрабандою

Також Гройсман заявив, що виступає за внесення до Конституції України змін, які остаточно закріпили би право громад на об'єднання і визначення розвитку територій. 

«Зараз потрібен новий інструмент продовження децентралізації. Нам потрібно оновити Концепцію реформування місцевого самоврядування, затверджену в 2014 році. І наше завдання - бути ініціатором процесу змін до Конституції в частині розподілу повноважень, субсидіарності тощо», - сказав Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-