Рішення про Томос УПЦ схвалюється у світі – Порошенко

Рішення про Томос УПЦ схвалюється у світі – Порошенко

Відео
Укрінформ
Рішення про надання Томосу українській православній церкві все більше схвалюється у світі.

Про це повідомляє у четвер прес-служба Президента Петра Порошенка за результатами зустрічей глави держави під час робочого візиту до Фінляндії.

«Дуже цікава зустріч була з предстоятелем Фінської православної церкви митрополитом Левом, який висловив повну підтримку процесу створення автокефальної церкви. І ви бачите, що процес підтримки рішення Вселенського патріарха про надання Україні Томосу про автокефалію, про надання грамоти про створення нарешті незалежної української церкви від Москви має зараз ширитись і має все більше і більше схвалення в різних куточках світу», - розповів Порошенко.

Президент також нагадав про зустріч з президентом Фінляндії Саулі Нііністьо та подякував фінській стороні за гостинність та підтримку: «Вона зараз нам дуже потрібна».

Як повідомлялося, 11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні.

Читайте також: Порошенко обговорив з главою Фінляндської православної церкви Томос для УПЦ

Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля.

Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

3 листопада у Стамбулі Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом, яка, зокрема, деталізує процес надання Томосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-