Рада ухвалила закон про розмитнення авто на єврономерах

Рада ухвалила закон про розмитнення авто на єврономерах

Укрінформ
Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

За законопроект №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів" проголосували 250 народних депутатів при мінімально необхідний кількості 226 голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документ спрямований на заміну діючої застарілої системи оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів, ліквідацію дисбалансу у встановлених ставках акцизного податку в залежності від об'єму циліндрів двигуна транспортних засобів та їх віку, стимулювання до придбання більш нових транспортних засобів та створення умов для розмитнення раніше ввезених на митну територію України автомобілів з іноземною реєстрацією.

Читайте також: Проблему євроблях не вирішити через преференції їхнім власникам — експерт

Згідно з документом, встановлюється пільговий термін розмитнення автомобілів, ввезених в Україну. А саме в перші 90 днів після введення закону в дію водіям надаватиметься знижка в 50% на митне оформлення "євроблях". Окрім того, решту 90 днів будуть діяти ставки акцизного податку, передбачені у цьому законі, але "без застосування штрафних санкцій".

Після завершення пільгового періоду, що становить 180 днів, після набуття чинності законом будуть діяти штрафи у розмірі 8500 гривень за порушення умов тимчасового ввезення і транзиту транспортних засобів. Усі сплачені податки за розмитнення "євроблях", які були ввезені до ухвалення закону, мають надходити до Пенсійного фонду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-