Порошенко із прем’єром Хорватії обговорили протидію втручанню РФ у вибори

Порошенко із прем’єром Хорватії обговорили протидію втручанню РФ у вибори

Укрінформ
Петро Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Республіки Хорватія Андреєм Пленковичем питання підвищення координації зусиль для нейтралізації російського втручання у виборчі процеси в Україні та ЄС наступного року.

Зустріч лідерів відбулася у Гельсінкі (Фінлдяндія), повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Лідери відзначили важливість підвищення координації зусиль для нейтралізації російського втручання у виборчі процеси в Україні та ЄС у 2019 році", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі було наголошено на важливості консолідації міжнародних зусиль для відновлення територіальної цілісності України та протидії подальшій агресії РФ, розширенню її військової присутності в акваторії Азовського моря і Керченської протоки, у тому числі шляхом посилення санкцій.

Водночас, як зазначається, Порошенко та Пленкович висловили задоволення збереженням високої динаміки розвитку двостороннього політичного діалогу. Зокрема, відзначено відновлення роботи Спільної українсько-хорватської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, а також практичну діяльність Робочої групи з вивчення унікального досвіду Хорватії в мирній реінтеграції тимчасово окупованих територій, останнє засідання якої відбулося в Києві 25 жовтня 2018 року.

Читайте також: Втручання Кремля загрожує виборам-2019 в Україні та ЄС - Порошенко

Під час зустрічі було також обговорено перспективи розвитку співпраці у сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Як повідомлялося, Президент Порошенко 7-8 листопада перебуває з робочим візитом у Фінляндській Республіці.

Фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-