Порошенко обговорив з Юнкером прискорення фіндопомоги

Порошенко обговорив з Юнкером прискорення фіндопомоги

Укрінформ
Президент Петро Порошенко скоординував із президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером позиції щодо прискорення процедур для надання макрофінансової допомоги Україні.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

“Під час візиту до Фінляндії в ході саміту Європейської народної партії Президент Петро Порошенко провів зустріч із президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером. Співрозмовники скоординували позиції щодо прискорення процедур, пов’язаних з наданням макрофінансової допомоги Україні”, - ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними АП, Президент Єврокомісії також висловив підтримку Україні на шляху успішних перетворень.

Як повідомлялося, 14 вересня Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння та Кредитну угоду ЄС з Нацбанком щодо програми макрофінансової допомоги ЄС на суму 1 млрд євро.

Меморандум про взаєморозуміння визначає перелік заходів з реалізації структурних реформ в управлінні державними фінансами. Ідеться також про належне урядування та боротьбу з корупцією, секторальні реформи, соціальну політику та менеджмент в державних компаніях.

Читайте також: Порошенко обговорив із віце-президентом Єврокомісії мільярдну допомогу

Програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу Україні в розмірі 1 млрд євро передбачає 18 умов, шість з яких необхідно виконати для першого траншу і 12 - для другого.

Президент України Петро Порошенко 7-8 листопада перебуває з робочим візитом у Фінляндській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-