Україна застерігає Європу від участі у проекті “Північний потік-2” - Парубій

Україна застерігає Європу від участі у проекті “Північний потік-2” - Парубій

Укрінформ
Український парламент, уряд і Президент застерігають Європу від участі у проекті “Північний потік-2”.

Про це Голова Верховної Ради України Андрій Парубій сказав на конференції “Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Український парламент, уряд і Президент виступають та застерігають Європу від участі у проекті "Північний потік-2" . Тому що ми, як ніхто, знаємо як Росія може використовувати енергетичний батіг для корумпування та впливу на політичну верхівку”, - сказав Парубій.

За його словами, складова енергетичної безпеки є дуже важливим елементом безпеки не тільки України, а й всього вільного світу.

“Особисто я виходжу з ініціативою, що українська ГТС, яка на сьогодні є головним елементом транзиту, повинна мати платформу спільного використання з нашими партнерами, зокрема, з нашими американськими колегами, які б могли стати співучасниками управління українською газотраспортною системою, щоб ніколи і ніяк не реалізувалася енергетична стратегія Росії по взяттю під контроль української ГТС”, - сказав Парубій.

Читайте також: Парубій закрив Раду, депутати не ухвалили жодного рішення

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Андрій Парубій під час візиту в столицю США 28 червня закликав американську сторону посприяти модернізації української газотранспортної системи в контексті зміцнення енергетичної безпеки Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-