Країни НАТО можуть багато чого навчитись на

Країни НАТО можуть багато чого навчитись на "гібридному" досвіді України - Міссіролі

Укрінформ
Центром відносин між Україною та НАТО є вирішення гібридних загроз.

Про це заявив заступник генсека НАТО з нових викликів безпеці Антоніо Міссіролі, виступаючи на міжнародній конференції "Уроки гібридного десятиліття: що треба знати для успішного руху вперед", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2014 року ми зрозуміли,що гібридні загрози - це є центр наших відносин між НАТО та Україною. Ми весь час піднімаємо це питання. Зараз ми маємо чітко розуміти, що всі наші країни постають перед гібридними загрозами і географія розширюється. Україна отримала найбільший удар від гібридної війни, але так само учасники нашого альянсу були жертвами гібридних атак і вони можуть багато чого навчитись від гібридного досвіду України. Ми маємо розуміти, що наразі ми маємо зробити ті правильні висновки з гібридної війни, яка ведеться в Україні, ми маємо правильно аналізувати, правильно відповідати на ці загрози. Набагато ефективніше, коли ми працюємо разом і думаємо разом", - зазначив він.

Міссіролі зауважив, що альянс зі свого боку доклав зусиль для того, щоб відбивати гібридні атаки на території України.

Читайте також: Росія вже почала розігрувати свою “останню карту з гібридної колоди” - Порошенко

"Якщо Україна проявить в цьому питанні стійкість, то ми всі від цього виграємо. Ми всі отримуємо користь від відносин України-НАТО", - додав представник альянсу.

Раніше на конференції виступив Президент Петро Порошенко і заявив, що Російська Федерація заради підриву устоїв демократичного світу готова застосовувати найцинічніші і найжорстокіші методи.

Він також наголосив, що інтегрована в Європу, економічно успішна і військово сильна Україна залишається головним стримуючим чинником від подальших агресивних планів Кремля.

Фото: epthinktank.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-