"Вибори" на ОРДЛО не відповідають ні букві, ні духу Мінська - Сайдік

Укрінформ
Заплановані на 11 листопада так звані "вибори" на окремих районах Донецької і Луганської областях суперечать Мінським домовленостям з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це заявив спецпредставник голови ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік за результатами засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську 6 листопада, повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Питання так званих "виборів" на ОРДО та ОРЛО, проведення яких назначено на наступну неділю, було піднято під час пленарної сесії Тристоронньої контактної групи. У цьому зв’язку дозвольте мені повторити вже висловлену раніше позицію: Я вважаю, що проведення так званих "виборів" не відповідає ні букві, ні духу Мінських домовленостей", - заявив Сайдік.

Читайте також: Заявою про визнання "виборів" в ОРДЛО Росія видала мандат на війну - Геращенко

Як повідомлялося, раніше російська окупаційна адміністрація на Донбасі призначила на 11 листопада так звані "вибори" на території ОРДЛО.

РФ у вівторок офіційно заявила, що визнає результати організованих нею ж "виборів" московських маріонеточних режимів.

Читайте також: Світ ніколи не визнає фейкові вибори на Донбасі - Порошенко

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко заявила, що Росія цією заявою "видала мандат на війну, яку вона давно оголосила Україні", а дії РФ і їх маріонеток ведуть до зриву політико-дипломатичних переговорів у Мінську і дестабілізації ситуації на фронті.

Плани з проведення псевдовиборів вже засудили ЄС, США, країни G7 та більшість країн, що входять до Радбезу ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-