Україна у Мінську заявила про неприпустимість заяв Хуга

Україна у Мінську заявила про неприпустимість заяв Хуга

Укрінформ
Українська сторона у Мінську заявила про неприпустимість і маніпулятивність останніх заяв колишнього першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александра Хуга щодо Росії.

Про це за результатами засідань у Мінську Тристоронньої контактної групи і робочих підгруп написала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко у Facebook.

"Питання, яке гостро поставила українська сторона на ТКГ (представлена сьогодні радником Президента Русланом Демченком) - це неприпустимість і відверта маніпулятивність останніх заяв екс-заступника голови місії СММ ОБСЄ Хуга. Українська сторона звернулася до керівника місії СММ Апакана з вимогою надати оцінку цим маніпулятивним заявам, чи це є особиста позиція швейцарського посадовця, і якою є офіційна позиція СММ ОБСЄ", - зазначила парламентарій.

У свою чергу, за її словами, голова СММ ОБСЄ Апакан запевнив, що висловлені в нещодавньому інтерв’ю заяви Хуга були "некоректно подані і є особистою думкою".

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Хуг, який склав повноваження наприкінці жовтня, в інтерв'ю ТСН заявив, що не вважає Росію агресором. Зокрема, на пряме запитання журналіста, "Чи вважаєте ви Росію агресором?", Хуг відповів наступне: "Ні, але я вважаю, що Росія, як і Україна, й окремі райони Донецької та Луганської областей, визнали, що існує велика проблема, яка потребує вирішення, і всі вони взяли на себе зобов'язання".

Читайте також: Клімкін - про слова Хуга: заступник глави місії ОБСЄ не має права давати оцінки

25 жовтня видання Foreign Policy опублікувало інтерв’ю з першим заступником глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом, у якому він нібито заявив, що ОБСЄ бачить конвої та уніформу РФ, проте прямих доказів присутності Росії на Донбасі немає.

Проте згодом видання прибрало інформацію про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі з цього інтерв’ю, а наприкінці тексту розмістило ремарку, в якій вказало, що відкоригувало його в частині про відсутність доказів присутності Росії в зоні бойових дій на Донбасі, оскільки “це зауваження... не передає те, що він (Хуг) мав на увазі”.

Александр Хуг залишив посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 31 жовтня. Його наступником став Марк Етерінгтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-