Рада взялася за створення ТСК із розслідування нападу на Гандзюк

Рада взялася за створення ТСК із розслідування нападу на Гандзюк

Укрінформ
Парламент почав розглядати проект постанови №9262 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переходимо до розгляду проекту постанови № 9262, яка є результатом дводенних переговорів. Її підписали голови всіх фракцій, окрім Опозиційного блоку", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Згідно із постановою, головою ТСК пропонується обрати народного депутата України Борислава Березу (позафракційний), заступником - народного депутата Сергія Алєксєєва (фракція "Блок Петра Порошенка").

Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання нею звіту про виконану роботу до парламенту – три місяці з дня її утворення.

До складу Тимчасової слідчої комісії пропонується включити таких депутатів: Юрія Буглака (фракція "Блок Петра Порошенка"), Валерія Карпунцова (БПП), Мустафу-Масі Найєма (БПП), Максима Саврасова (БПП), Василя Яніцького (БПП) , Ігоря Алексєєва (Народний фронт), Сергія Висоцького (Народний фронт), Антона Геращенка (Народний фронт), Юрія Павленка (Опозиційний блок), Дмитра Шпенова (Опозиційний блок), Олену Сотник (Об'єднання "Самопоміч"), Ігоря Луценка ("Батьківщина"), Андрія Шипка (Партія "Відродження"), Євгена Рибчинського ("Воля народу"), Ірину Геращенко, Остапа Єднака.

Читайте також: Князєв каже, що Гандзюк спочатку планували лише побити — за $5 тисяч

Як повідомлялося, у вівторок близько 11:00 Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив півгодинну перерву у засіданні для проведення наради із головами парламентських фракцій щодо створення ТСК з розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Разом з тим, Рада викликала у вівторок керівництво Генеральної прокуратури, Національної поліції та Служби безпеки України для інформування щодо стану розслідування нападів на громадських активістів, зокрема на радника мера Херсона Гандзюк.

Раніше Парубій наголошував, що фракції продовжують консультації щодо створення у ВР слідчої комісії із розслідування нападів на громадських активістів.

Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство — за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-