Вбивство Гандзюк: у Раді зареєстрували проект постанови про створення ТСК

Вбивство Гандзюк: у Раді зареєстрували проект постанови про створення ТСК

Укрінформ
У Раді зареєстровано проект постанови №9262 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів".

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Головою ТСК пропонується обрати народного депутата України Борислава Березу (позафракційний), заступником голови - народного депутата України Сергія Алєксєєва (фракція "Блок Петра Порошенка").

До основних завдань Тимчасової слідчої комісії відносяться: проведення перевірки відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів; проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів; встановлення, збір інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, та їх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, яка пов'язана із колом питань, для розгляду яких утворено Тимчасову слідчу комісію; ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії та термін подання нею звіту про виконану роботу на розгляд Верховної Ради України - три місяці з дня її утворення.

До складу Тимчасової слідчої комісії пропонується включити таких народних депутатів України Юрія Буглака (фракція "Блок Петра Порошенка"), Валерія Карпунцова (БПП), Найєма Мустафу-Масі (БПП), Максима Саврасова (БПП), Василя Яніцького (БПП), Ігоря Алексєєва (Народний фронт), Сергія Висоцького (Народний фронт), Антона Геращенка (Народний фронт), Юрія Павленка (Опозиційний блок), Дмитра Шпенова (Опозиційний блок), ОленуСотник (Об'єднання "Самоплміч"), Ігоря Луценка (Батьківщина), Андрія Шипка (Партія "Відродження"), Євгена Рибчинського ("Воля народу"), Ірину Геращенко, Остапа Єднака.

Читайте також: Луценко обіцяє до кінця року завершення слідства у справі про вбивство Гандзюк

Як повідомлялося, у вівторок близько 11:00 Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив півгодинну перерву у засіданні для проведення наради із головами парламентських фракцій щодо створення ТСК з розслідування нападу на громадську активісту Катерину Гандзюк.

Разом з тим, Рада викликала у вівторок керівництво Генеральної прокуратури, Національної поліції та Служби безпеки України для дачі інформації щодо стану розслідування нападів на громадських активістів, зокрема радника мера Херсона Катерину Гандзюк.

Раніше Парубій наголошував, що фракції продовжують консультації щодо створення у ВР слідчої комісії із розслідування нападів на громадських активістів.

Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-