ТСК у справі Гандзюк потрібен не результат, а піар - Луценко

ТСК у справі Гандзюк потрібен не результат, а піар - Луценко

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування убивства громадської активістки Катерини Гандзюк потрібне для піару.

Про це він заявив з трибуни парламенту, звітуючи про напрацювання слідства у справі убивства Гандзюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чим буде займатися Тимчасова слідча комісія для мене зрозуміло. Тимчасовій слідчій комісії потрібен не результат, їм потрібен піар для боротьби за владу», - сказав він.

Генпрокурор додав, що у членів ТСК з питань розслідування убивства Гандзюк не буде інструментів для роботи, оскільки слідство у цій справі ще не завершене.

«ТСК є інструментом парламенту, але не уявляю, що може робити ТСК у незакінченому слідстві. У неї навіть не буде предмету роботи, адже будь-яка інформація слідства складає таємницю слідства і прокурор не дозволить її витоку», - зазначив Луценко.

Як повідомлялося, ряд народних депутатів виступити з ініціативою створити ТСК у ВР, яка б займалася розслідуванням убивства Катерини Гандзюк.

Читайте також: Глава СБУ розраховує сьогодні отримати всі матеріали щодо вбивства Гандзюк

Відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк, кваліфікувавши його як умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-