Консультації щодо створення ТСК з розслідування вбивства Гандзюк тривають - Геращенко

Консультації щодо створення ТСК з розслідування вбивства Гандзюк тривають - Геращенко

Укрінформ
Парламент продовжив перерву у роботі ще на 15 хвилин у зв'язку з триванням консультацій щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на громадських активістів за 2017-2018 роки.

Про це повідомила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу повідомити, що ще тривають консультації Голови Верховної Ради та керівників фракцій щодо створення тимчасової слідчої комісії щодо вбивства Катерини Гандзюк і нападів на інших активістів. Консультації тривають достатньо конструктивно. І ми продовжуємо перерву ще на 15 хвилин, тому що мова йде й про сьогоднішній порядок денний роботи Верховної Ради загалом", - пояснила Геращенко.

Читайте також: Рада пішла на перерву, Парубій зібрав нараду голів фракцій

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство — за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-