Вбивство Гандзюк: у Раду можуть викликати представників поліції та СБУ

Вбивство Гандзюк: у Раду можуть викликати представників поліції та СБУ

Укрінформ
Верховна Рада розгляне у вівторок запрошення на свої засідання представників Національної поліції та Служби безпеки України для інформування про хід розслідування нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Про це на засіданні Верховної Ради поінформував спікер Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися, що сьогодні після виступів голів фракцій ця пропозиція буде поставлена на голосування і якщо буде набрана необхідна кількість голосів - 150, я невідкладно викличу представників прокуратури, поліції, Служби безпеки, щоб тут з трибуни Верховної Ради України вони змогли дати пояснення», - сказав спікер.

Водночас, за його словами, між фракціями продовжуються консультації щодо створення у парламенті Тимчасової слідчої комісії з питань нападу на громадських активістів, зокрема на Катерину Гандзюк.

Читайте також: Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять Катерини Гандзюк

«Які б не були консультації, ми повинні прийняти рішення сьогодні і невідкладно викликати в парламент представників правоохоронних органів для того, щоб ми змогли від них почути оцінку того, що відбувається і відповідно отримати інформацію і дати політичну оцінку», - наголосив очільник парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, відома в Херсоні активістка, волонтер, співробітниця міської ради Катерина Гандзюк, яку влітку облили сірчаною кислотою, померла 4 листопада в лікарні. За попередньою інформацією, у неї відірвався тромб. Жінці було 33 роки.

Напад на Гандзюк стався 31 липня. Невідомі облили її сірчаною кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки і частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. З 1 серпня вона перебувала в опіковому центрі Києва.

В організації замаху на Гандзюк підозрюють п'ятьох осіб, усіх затримали.

4 листопада слідчі змінили кваліфікацію нападу на Гандзюк на умисне вбивство - за пунктами 4, 6, 11, 12 частини 2 статті 115 КК "Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-