Порошенко привітав ветеранів зі звільненням Києва під час Другої світової

Порошенко привітав ветеранів зі звільненням Києва під час Другої світової

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав із 75-річчям історичної перемоги над нацистськими загарбниками у вікопомній битві за Київ.

Вітання опубліковане на сайті глави держави.

“Сьогодні ми доземно вклоняємося світлій пам’яті тих, хто поліг за нашу свободу, сердечно вшановуємо легендарних звитяжців Другої світової війни, вкотре усвідомлюємо, що любов до рідної землі та всенародна єдність роблять нас нездоланними”, - зазначив Президент.

Він наголосив, що звільнивши місто від ворога, оборонці вдихнули в нього нове життя, спільними зусиллями відродили споконвічну велич нашої золотоверхої столиці, зберегли й примножили її культурну та духовну спадщину.

Читайте також: Українська армія увійшла у ТОП-10 найсильніших в Європі - Business Insider

Водночас глава держави подякував усім жителям Києва, які разом із іншими українцями безстрашно відстоювали доленосний вибір українського народу у тривожний час Революції Гідності, усім тим, хто нині зі зброєю в руках боронить незалежність країни від агресора.

Порошенко побажав усім миру, доброго здоров’я, щастя та нових успіхів.

Як відомо, цього дня, 75 років тому, Київ був визволений від нацистських окупантів. Гітлерівська окупація міста тривала 778 днів – з 19 вересня 1941 до 6 листопада 1943 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-