Україна і Туреччина обговорять питання безпеки в Чорноморському регіоні

Україна і Туреччина обговорять питання безпеки в Чорноморському регіоні

Укрінформ
На форумі Чорноморського прикордонного співробітництва в Одесі представники прикордонних відомств України та Туреччини обговорять шляхи поглиблення співпраці задля мінімізації безпекових ризиків у Чорноморському регіоні.

Про це написав у Facebook голова ДПСУ Петро Цигикал.

"Мені, як керівнику прикордонного відомства України, цікавим був досвід Туреччини в організації охорони морських рубежів та шляхи поглиблення міжвідомчої співпраці задля мінімізації безпекових ризиків у Чорноморському регіоні. Саме тому на порядку денному стояли питання спільної протидії транскордонним злочинним угрупованням, торгівлі людьми та нелегальній міграції. Вже за два дні ці ж питання в більш широкому колі ми будемо обговорювати на форумі Чорноморського прикордонного співробітництва в Одесі. Результатом спільного засідання мають стати конкретні кроки з підвищення рівня безпеки в регіоні. Щоправда, враховуючи деструктивну позицію Росії, цьогорічний форум відбудеться без участі її представників", - написав він.

Читайте також: Посол про візит Порошенка до Туреччини: Обговорили все - від надр до космосу

Як повідомляв Укрінформ, у Києві з візитом перебуває Командувач Турецької Берегової Охорони контр-адмірал Ахмет Кендір. Керівники відомств двох країн обговорили ситуацію в регіоні, оцінку ризиків і поточні операції, що проводяться в контексті боротьби з незаконною діяльністю в Чорноморському регіоні. Крім того, акцентувалась  увага на взаємодії Морської охорони Державної прикордонної служби України та Турецької Берегової Охорони в проведенні спільних дій в акваторії Чорного моря, а також перспективах розвитку співробітництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-