Кириленко про слова Хуга: Який це моніторинг, коли росіян бачили, а агресію РФ — ні

Кириленко про слова Хуга: Який це моніторинг, коли росіян бачили, а агресію РФ — ні

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко вважає, що колишній заступник керівника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг відстоює російську точку зору про "внутрішній конфлікт в Україні".

Таку думку Кириленко висловив у своєму Twitter.

"Якщо Александр Хуг, як заступник керівника спецмоніторингової місії ОБСЄ, не вважає Росію агресором, значить він стояв весь час на російській точці зору про "внутрішній конфлікт в Україні". Ну і який це тоді моніторинг, коли росіян вони бачили, а російську агресію не визнають? Абсурд!" - зазначив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Хуг, який склав повноваження наприкінці жовтня, в інтерв'ю ТСН заявив, що не вважає Росію агресором. Зокрема, на пряме запитання журналіста, "Чи вважаєте ви Росію агресором?", Хуг відповів наступне: "Ні, але я вважаю, що Росія, як і Україна, й окремі райони Донецької та Луганської областей, визнали, що існує велика проблема, яка потребує вирішення, і всі вони взяли на себе зобов'язання".

25 жовтня видання Foreign Policy опублікувало інтерв'ю з першим заступником глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александром Хугом, у якому він нібито заявив, що ОБСЄ бачить конвої та уніформу РФ, проте прямих доказів присутності Росії на Донбасі немає.

Читайте також: Хуг заявив, що не вважає Росію агресором

Проте згодом видання прибрало інформацію про відсутність доказів присутності Росії на Донбасі з цього інтерв'ю, а наприкінці тексту розмістило ремарку, в якій вказало, що відкоригувало його в частині про відсутність доказів присутності Росії в зоні бойових дій на Донбасі, оскільки "це зауваження... не передає те, що він (Хуг) мав на увазі".

Александр Хуг залишив посаду заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні 31 жовтня. Його наступником став Марк Етерінгтон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-