Меркель у Домі децентралізації розповіла про головну мету реформи

Меркель у Домі децентралізації розповіла про головну мету реформи

Фото
Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель переконана, що реформа децентралізації в Україні дуже важлива, оскільки повертає на рівень громад відповідальність, конкуренцію, можливості облаштовувати життя у власному регіоні.

Про це вона заявила під час візиту до Дому децентралізації у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«(Децентралізація) - це дуже важливий проект. Він передає відповідальність назад до людей, які раніше не мали її на місцях. Це посилює конкуренцію і дає почуття, що живеш у власному домі», - переконана Федеральний канцлер.

На її думку, децентралізація однаково важлива як для мешканців Сходу, так і Заходу України, як для сільських, так і для міських мешканців.

«Реформа децентралізації дає людям можливість керувати власним регіоном. Це основна ціль», - пояснила Меркель.

Вона переконана, що у рамках реформи має змінитися все - від розподілу податків до посадових обов`язків.

Зубко та Меркель відвідали Дім децентралізації / Фото: Володимир‎ Тарасов, Укрінформ

Вона побажала успіху всім, хто залучений до реформи і Програми U-LEAD, і особливо Георгу Мільбрандту, спеціальному посланнику уряду ФРН з питань реформування України у галузях урядування та децентралізації.

Читайте також: Німеччина відправить в Україну спецпредставника з децентралізації

Меркель відзначила, що український уряд надає децентралізації найвищого пріоритету, адже нею займається віце-прем`єр-міністр Геннадій Зубко, і реформа має підтримку з боку Президента України.

«Наскільки я бачу, є хороший дух співпраці, прагнення ефективності. Я також дякую українському уряду і віце-прем’єру Геннадію Зубку, який відповідає за ці питання. Я бачу, що український уряд надає дуже високого пріоритету цій реформі. Дякую вам за це. Знаю, що Президент Порошенко також підтримує», - пояснила вона і побажала всім залученим успіху у нелегкій роботі.

У четвер ввечері, 1 листопада, Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель відвідала Дім децентралізації у Києві, де під головуванням директора Програми «U-LEAD у Європі» Бастіана Файгеля і у супроводі міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка ознайомилася з методами і викликами панєвропейської ініціативи «U-LEAD з Європою».

«U-LEAD з Європою: розвиток місцевого самоврядування і підзвітності» - це донорська програма низки країн Європейського Союзу спрямована на підтримку реформи децентралізації в Україні. Програма заснована 2016-го року німецьким товариством з міжнародної співпраці Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України і розрахована на чотири роки.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 1 листопада, Україну відвідує з візитом Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель на запрошення глави Української держави.

У рамках візиту глава німецького уряду зустрілася з Президентом України Петром Порошенком, Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм і лідерами парламентських фракцій, повідомляє Укрінформ.

Як повідомлялося, це другий візит Меркель в Україну за останні чотири роки, попередній відбувся у серпні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-