МЗС прокоментував російський санкційний список

МЗС прокоментував російський санкційний список

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України розцінюють запровадження Кремлем так званих санкцій проти фізичних та юридичних осіб України як продовження агресії.

Про це йдеться у заяві відомства щодо продовження агресії Кремля проти України.

"Виправдання державою-агресором своїх дій є надуманими і маніпулятивними, а самі "спеціальні економічні заходи" не мають нічого спільного з міжнародним правом", - наголошується у заяві.

У МЗС нагадали, що міжнародні санкції проти Кремля стали реакцією на російську збройну агресію і вони можуть бути скасовані після безумовного і остаточного припинення російської незаконної окупації Автономної Республіки Крим, міста Севастополь, частини території Донецької та Луганської областей.

"Україна вживатиме усіх необхідних заходів з метою захисту інтересів юридичних та фізичних осіб України як в рамках національного законодавства, так і з використанням інструментів міжнародного права", - заявили у МЗС.

Читайте також: Антиукраїнські санкції. Фізичні особи. Логікою в списку і не пахне

Як повідомлялося, глава уряду РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що запроваджує «спеціальні економічні заходи» щодо 322 громадян та 68 компаній з України. У списку опинилися судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради України VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації Президента України, керівники органів виконавчої влади України і великих українських компаній, юридичні особи, контрольовані великими бізнесменами України.

Зокрема, під санкції потрапили керівник МВС Арсен Аваков, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, колишній лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, екс-заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, секретар РНБО Олександр Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-