Тука: Арсенал санкцій проти Росії використовується тільки на 10%

Тука: Арсенал санкцій проти Росії використовується тільки на 10%

Відео
Укрінформ
Не можна стверджувати, що Росія не зазнає жодних втрат від впроваджених проти неї санкцій. До того ж, жоден механізм санкцій не дає миттєвого результату.

Про це заявив заступник міністра з тимчасово окупованих територій Георгій Тука у ефірі телеканалу ZIK.

«На мою думку, арсенал санкцій проти РФ сьогодні використаний приблизно на 10%, не більше. Росія залишається потужним гравцем для енергетичних ринків Європи. І абсолютно зрозуміло, що європейські політики, які причетні до бізнесу, залежні від таких відносин, оскільки не хочуть зазнавати збитків», – визнав Георгій Тука.

Читайте також: Тука розповів, чому не варто розривати угоду з Росією щодо Азову

Але разом з тим, не можна і однозначно стверджувати, що Росія не зазнає жодних втрат від впроваджених проти неї санкцій.

«Жоден механізм санкцій не дає миттєвого результату. Окрім того, не варто забувати, що українські санкції проти Росії – це один рівень, а от європейські, а особливо американські – зовсім інший.

Читайте також: Тука пояснив, чому Штати не приєднаються до «нормандських» переговорів

Зокрема, американці, маючи таку можливість, використовують такі механізми, які дозволяють їм «грати в довгу». Тобто, вони застосовують тактику удава, який поступово душить свою жертву. До слова, така ж тактика була використана і під час занепаду СРСР», – пояснив Тука.

Нагадаємо: радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що США незабаром планують нові антиросійські санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-