Клімкін скоординував із МЗС Франції кроки взаємодії у G7

Клімкін скоординував із МЗС Франції кроки взаємодії у G7

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін та держсекретар МЗС Франції Жан-Батіст Лемуан скоординували подальші кроки співпраці у рамках головування Франції наступного року в G7.

Про це йшлося під час переговорів посадовців у Києві, повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Співрозмовники погодили подальші кроки взаємодії у рамках головування Франції у 2019 році у "Великій сімці", - йдеться у повідомленні за результатами зустрічі посадовців.

Клімкін також висловив вдячність Франції за тверду підтримку України у захисті суверенітету та територіальної цілісності, зокрема відзначив тісну взаємодію країн в Нормандському форматі, а також у рамках міжнародних організацій.

Водночас міністр підкреслив важливість подальшого тиску на Росію з метою звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських в’язницях та в окупованому Криму.

Також у прес-службі МЗС розповіли, що Павло Клімкін та Жан-Батіст Лемуан висловили задоволення станом двосторонніх політичних відносин та підкреслили значний потенціал торговельно-економічного співробітництва, яке останнім часом демонструє тенденцію до зростання.

Читайте також: Франція обіцяє підтримувати Україну під час головування у G7

Зазначається, що проведення 30 жовтня в Києві VII засідання змішаної Українсько-французької міжурядової комісії з економічного співробітництва створює нові передумови для нарощення французьких інвестицій в економіку України.

Як повідомлялося, у вівторок, 30 жовтня в Києві відбулося засідання спільної українсько-французької економічної комісії. Французьку сторону на засіданні комісії представляв державний секретар при міністрові Європи і закордонних справ Жан-Батист Лемуан.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-