ООН: Понад 3,5 млн українців потребують гуманітарної допомоги

ООН: Понад 3,5 млн українців потребують гуманітарної допомоги

Укрінформ
Наступного року більше 3,5 млн осіб в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги, а складна ситуація на тимчасово окупованих територіях призводить до значного зростання поширеності там інфекційних хвороб.

Про це під час свого виступу на Раді безпеки заявила заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ризики інфекційних хвороб зростають через нестачу води, масштабні пошкодження лікувальних закладів, недостатній доступ до охорони здоров’я та вкрай низький рівень імунізації”, - сказала Мюллер.

Читайте також: Британія закликала Росію відкрити доступ для гуманітарки до ОРДЛО

За її словами, наступного року більше 3,5 млн осіб в Україні потребуватимуть гуманітарної допомоги й захисту.

“Однак, фінансування гуманітарних планів дій упродовж минулих років постійно скорочувалося. Цьогорічний план гуманітарного реагування, на втілення якого необхідно було 187 млн дол, профінансовано усього на 32%. Цього недостатньо. Без адекватних коштів постачати продукти харчування, воду та засоби гігієни, а також забезпечувати охорону здоров’я й надавати іншу рятівну допомогу неможливо”, - наголосила дипломат.

Читайте також: Кувейт в ООН заявив про підтримку України

З огляду на це вона закликала донорів збільшити підтримку, “особливо з огляду на швидке наближення суворої української зими”.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Нью-Йорку пройшло відкрите засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в окупованих регіонах на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-