У БПП прокоментували заяву Тимошенко про створення “воєнного кабінету”

У БПП прокоментували заяву Тимошенко про створення “воєнного кабінету”

Укрінформ
Перегляд Воєнної доктрини може згорнути процес вступу України до НАТО.

На цьому наголосила голова постійної делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, коментуючи у Facebook заяву лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко.

«Перегляд стратегії, що узгоджена з нашими партнерами у рамках СОБ та РНП, є фактичним визнанням планів згорнути процес вступу до Альянсу у разі перемоги на виборах. І це викликає занепокоєння. Отже, я сподіваюся на швидке роз’яснення змісту цієї провокативної заяви з боку політичних опонентів євроатлантичної інтеграції України», - наголосила Фріз.

Вона зауважила, що міжнародні партнери України наголошують на необхідності найскорішого впровадження стандартів НАТО, зокрема технічних STANAG, з метою переходу на новий рівень відносин з Організацією Північноатлантичного договору.

«Тому поставити під сумнів необхідність переходу на «повну сумісність» означає чітко заявити про відсутність планів вступу нашої держави до НАТО», - заявила Фріз.

Читайте також: Президент: Зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО - це "удар під дих" п'ятій колоні

У цьому зв’язку вона висловила занепокоєння з приводу «ймовірності повторення сценарію 2008 року, коли тодішній уряд України фактично зрікся євроатлантичного курсу держави».

Як повідомлялося, Тимошенко у вівторок презентувала на форумі «Нова стратегія миру та безпеки» cтратегію перемоги у війні, повернення та реінтеграції окупованих територій, а також представлення концепції зовнішньої безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-