Клімкін прокоментував зміну назви

Клімкін прокоментував зміну назви "уповноваженого щодо Закарпаття"

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розраховує, що зміна скандальної назви посади в угорському уряді дасть змогу країнам реально співпрацювати і разом допомагати своїм громадам.

Про це він написав у Twitter.

“Угорщина змінила назву свого уповноваженого. Тепер, сподіваюся, зможемо реально співпрацювати і наші уряди разом синхронізовано допомагатимуть українській та угорській громадам. До речі, Петеру Сійярто (міністр закордонних справ Угорщини - ред.) сьогодні виповнюється 40. Добре, коли святкові дні приносять приємні новини для всіх”, - зазначив глава МЗС.

Як повідомлялося, на початку серпня Київ висловив протест через створення в уряді Угорщини посади “уповноваженого міністра з питань розвитку Закарпаття і програми розвитку дошкільних навчальних закладів Карпатського басейну”, яку обійняв Іштван Грежа.

Україна сприйняла це рішення як втручання у внутрішні справи, оскільки "до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України". У МЗС навіть заявили про готовність заборонити в'їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

Читайте також: Угорщина змінила скандальну назву "уповноваженого щодо Закарпаття" - ЗМІ

29 жовтня Угорщина офіційно змінила назву цієї посади на “уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці Саболч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського регіону”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-