Вакарчук заявляє, що його не цікавить посада президента

Вакарчук заявляє, що його не цікавить посада президента

Укрінформ
Відомого співака, фронтмена рок-групи "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука не цікавить посада президента.

Про це він заявив на зустрічі-дискусії "Верховенство права в Україні. Quo vadis" у конференц-залі виставкового центру "Радмір експохол" у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня зустріч - не політичний мітинг. Мене не цікавить влада як така. Будь-кого, хто йде на вибори з метою отримання влади, не можна підпускати до влади в принципі. Мені цікаві зміни в країні", - зазначив Вакарчук.

Він вважає своїм завданням говорити не про осіб, які повинні прийти до влади, а про політичну культуру: "Політична культура має бути змінена. Я бачу в цьому свою ціль. Мене теж не цікавить посада президента".

Відповідаючи на питання про необхідність страти за особливо небезпечні злочини, Вакарчук зазначив, що людське життя є найвищою цінністю, яку надав Бог, тому не вважає, що може вирішувати, відбирати його чи ні.

"Довічне ув‘язнення для людини, яка має мораль, є страшним покаранням. Крім того, в країнах, де страта ще існує, на рівень злочинності це не впливає", - додав він.

Починаючи зустріч, на якій були присутні більш як 300 людей, в основному молодь, Вакарчук прочитав лекцію про правовий устрій держави.

Раніше, судячи з інформації в мережі, організатори заявляли, що на зустріч реєструвалася більш як тисяча людей.

Читайте також: Вакарчук готовий іти в політику, але не каже про президентські амбіції

Президентські вибори в Україні заплановані на 31 березня 2019 року. Серед ймовірних кандидатів - музикант Святослав Вакарчук. Наприкінці 2017 року він посів третє місце у "президентських" рейтингах, пропустивши вперед тільки Петра Порошенка і Юлію Тимошенко.

За даними останнього опитування "Моніторинг електоральних настроїв українців", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", Вакарчук у "президентському" ТОП-10 посідає восьме місце, пропустивши вперед Юлію Тимошенко, Володимира Зеленського, Петра Порошенка, Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Вадима Рабіновича, Олега Ляшка і залишивши позаду Андрія Садового та Олександра Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-