Україна підписала угоду з Казахстаном про екстрадицію

Україна підписала угоду з Казахстаном про екстрадицію

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко від імені України підписав договори з Республікою Казахстан про екстрадицію та про правову допомогу в кримінальних справах.

Як інформує прес-служба відомства, підписання міждержавних угод відбулося в рамках візиту міністра юстиції України до Казахстану, під час якого проходила зустріч із генеральним прокурором республіки Кайратом Кожамжаровим.

«Завдяки підписаним документам правопорушник не зможе переховуватись у жодній з наших країн. Ми забезпечили підгрунтя для ефективної співпраці правоохоронних органів обох держав у рамках розслідування кримінальних справ», - підкреслив Петренко.

Він зауважив, що основною метою укладення договорів є створення умов для взаємодії судів, органів прокуратури та інших компетентних органів щодо запобігання та розслідування злочинів, а також здійснення заходів з конфіскації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Читайте також: Україна і Білорусь підписали угоду про реадмісію

Під час зустрічі Петренко зазначив, що Казахстан є одним з ключових стратегічних партнерів України.

«Наша країна зацікавлена в поглибленні співпраці в рамках міжнародних організацій і глобальних економічних і політичних ініціатив», - підкреслив міністр юстиції.

Окрім того, повідомляється, що Петренко обговорив з генпрокурором Казахстану реформування прокуратури в Україні та Казахстані, створення антикорупційних органів та реформування пенітенціарної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-