МЗС України направило РФ ноту протесту щодо чергового “гумконвою” на Донбас

МЗС України направило РФ ноту протесту щодо чергового “гумконвою” на Донбас

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України надіслало ноту протесту російському зовнішньополітичному відомству щодо чергового “гуманітарного конвою” на Донбас.

Про це інформує прес-служба МЗС.

“25 жовтня 2018 р. російською стороною здійснено незаконне переміщення на територію України через закриті нашою державою прикордонні пункти пропуску «Ізварине» та «Успенка» двох автомобільних колон під приводом доставки т.зв. гуманітарного вантажу жителям тимчасово окупованої Російською Федерацією території України у Донецькій та Луганській областях”, - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що російський вантаж було переміщено з порушенням норм і принципів міжнародного права, чинних двосторонніх угод, українського законодавства та раніше погоджених модальностей доставки гуманітарних вантажів, у тому числі необхідності їх супроводу представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста та обов’язкового оформлення «гуманітарного вантажу» представниками прикордонних та митних органів України.

Читайте також: Рада ОБСЄ обговорить появу новітньої зброї РФ на Донбасі

“У цьому зв’язку МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту із вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права, законодавства України та своїх міжнародних зобов’язань”, - підкреслюється у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-