ЄС продовжить фінансову підтримку реформи держуправління в Україні

ЄС продовжить фінансову підтримку реформи держуправління в Україні

Заява
Укрінформ
Євросоюз готовий і надалі фінансово підтримувати реформу державного управління в Україні.

Про це йдеться у заяві, розміщеній на сторінці Представництва ЄС в Україні у Facebook.

"Європейський Союз уважно слідкує за розвитком останніх подій із впровадженням Реформи державного управління в Україні. Досягнуто значного прогресу, однак потрібно зробити ще більше. ЄС підтверджує готовність і надалі надавати фінансову підтримку до держбюджету України. Так, на основі вже наявних хороших результатів у 2018-у було виділено 15,5 мільйона євро", - йдеться у повідомленні прес-служби Представництва ЄС.

У ЄС привітали зусилля уряду щодо оновлення Стратегії реформування держуправління, відповідно до рекомендацій OECD/SIGMA та перегляду досягнутих результатів.

"ЄС особливо підтримує вдосконалену процедуру набору нових державних службовців на посади фахівців з питань реформ. Останнє потребує активного залучення відповідних міністерств", - зазначили в посольстві.

Читайте також: SIGMA пропонує допомогу Україні в оновленні Стратегії реформи держуправління

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2018 року програма SIGMA - спільна ініціатива Європейського Союзу та OECP - завершила детальну оцінку поточної ситуації у сфері державного управління в Україні. Її ініціював уряд України, тому проводили цю роботу у тісній співпраці з Секретаріатом Кабміну. Вона охоплює всі сфери держуправління відносно Стратегії реформування державного управління до 2020 року.

Програма SIGMA (Support for Improvement in Governance and Management – Програма підтримки вдосконалення врядування та менеджменту) – один з найпрестижніших аналітичних центрів Європейського Союзу, створений з ініціативи Організації економічного співробітництва та розвитку та Європейського Союзу. Метою започаткування програми стала потреба в наданні допомоги країнам Центральної та Східної Європи з модернізації їх систем державного управління. Вказана програма відіграє ключову роль у підготовці країн-кандидатів до вступу у Європейський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-